2020. máj 25.

A blogról

írta: Isti.S
A blogról

Történt egyszer, az otthonmaradás és a karantén fénykorában, hogy figyelemmel követtem egy kedvenc együttesem élő, kérdezz-felelek bejelentkezését. Elhangzott egy kérdés, miszerint tervezik-e újra kiadni a korábbi albumaikat, ezúttal vinyl lemezen. A válasz egy határozott és egy hangos nem volt, némi magyarázattal, miszerint nem kedvez ennek a piac. 

Tény, hogy a bakelitet felfoghatjuk idejétmúlt dolognak, hát a fenébe is, hogyan szereljek a hátamra egy lejátszót és vigyem magammal futáshoz, dolgozni vagy csak úgy?! Erre ott a stream. Ez tény. De napjainkban odafönn kipattant egy szikra és a bakelit lemezek napjainkban valóságos reneszánszát élik. Olyannyira, hogy már azelőtt volt 3 lemezem, mielőtt lett volna lejátszóm, aztán nem a szüleim - nagyszüleim poros lejátszóját szereztem meg, hanem újat.  

Azóta elhivatott gyűjtésbe kezdtem új és antikvár, számomra kedves és kedvenc előadóim, sőt, azelőtt egyáltalán nem ismert előadók lemezeit, ezeket szeretném megismertetni, bemutatni, kedvcsinálóként. 

Szólj hozzá